ODUSTANAK OD KUPOVINE

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača kupovina putem naše onlajn prodavnice smatra se prodajom na daljinu. Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod isporučen, bez navođenja razloga i dodatnih troškova, osim troškova iz članova 34 i 35 Zakona o zaštiti potrošača ("Službeni glasnik RS", br. 62/2014 i 6/2016 - drugi zakon). Jednostranim raskidom kupac se oslobađa ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povrata robe. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povraćaj novca. Iznos plaćene robe biće vraćen kupcu nakon što roba bude vraćena trgovcu. Trgovac ima pravo da uskrati povrat novca ukoliko utvrdi da roba nije u ispravnom stanju usled neadekvatnog ili nepravilnog rukovanja istom od strane potrošača. Prilikom povrata robe istu je potrebno vratiti u ispravnom stanju, nekorišćenu i u originalnom pakovanju na kome ne sme biti oštećenja. Kupac je dužan da vrati robu trgovcu ili licu ovlašćenom od strane trgovca, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 DANA od dana preuzimanja robe. Smatraće se da je roba vraćena u roku ako je potrošač poslao robu pre isteka gore navedenog roka od 14 DANA. Troškove vraćanja robe i novca snosi isključivo kupac, izuzev u slučajevima kada potrošač od trgovca dobije neispravan ili pogrešan proizvod. Podaci koje potrošač unese u Obrazac o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu, služe isključivo u svrhe evidentiranja izmena u prometu robe i trgovac ih neće koristiti u druge svrhe.
Koraci prilikom odustanka od kupovine (14 DANA od dana prijema artikla)
1. Postupak Odustanka od kupovine započinje popunjavanjem Onlajn zateva


Onlajn zahtev nalazi se u okviru Vašeg naloga, a možete mu pristupiti odabirom opcije "Moje porudžbine" ovde.


Zatim odaberite porudžbinu i u okviru nje artikal koji želite da vratite (selektujte artikal / iznad artikla pojaviće Vam se crvenim slovima "Povrat")


Zatim odaberite "Povrat" i unesite tražene podatke u prazna polja.


2. Sledeći korak jeste pozivanje službe Korisničke podrške na broj: 069/5275-621


3. Zatim popunite obrazac Odustanak od ugovora o kupoprodaji (isti se dobija prilikom isporuke robe) zaključenog na daljinu koji možete preuzeti ovde.


4. Artikal koji vraćate neophodno je vratiti isključivo putem kurirske službe Bex. Pomenutu kurirsku službu možete pozvati putem broja telefona: 011/30 93 000 radnim danima od 9:00 - 17:00h i dogovoriti preuzimanje pošiljke. Roba se šalje sa naznakom: HIMTEX COMPANY onlajn prodavnica - na adresu: Ivana Antunovića 94, 24000 Subotica.


Po prijemu proizvoda utvrdiće se da li je isti ispravan i neoštećen. Ukoliko se utvrdi da je roba vraćena u ispravnom stanju iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, biće vraćen najkasnije u roku od 14 dana od prijema proizvoda. U slučaju da je proizvod vraćen trgovcu oštećen ili u neispravnom stanju kupac je isključivo odgovoran i trgovac će odbiti vraćanje novca, a proizvod će biti vraćen kupcu o njegovom trošku.


Ugovor o kupoprodaji na daljinu možete preuzeti ovde.
delivery-icon
Besplatna dostava
Za porudžbine naručene isključivo preko sajta. Ukoliko vaš račun za kupljenu robu iznosi iznad 2.000,00 din troškovi dostave kurirske službe idu na naš račun. Ovo važi isključivo za fizička lica.
return-icon
Povratak u roku od 14 dana
Za porudžbine naručene preko sajta. U roku od 14 dana možete vratiti robu ako vam se ne dopadne. Novac će vam biti vraćen nazad ukoliko niste oštetili proizvod.
working-time-icon
Radno vreme
Vreme kada ćete napraviti i poslati porudžbinu nije vezano za naše radno vreme. Porudžbinu možete napraviti i poslati u bilo koje doba dana, bilo kada u nedelji.

Koristimo kolačiće da bi vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i stvorili ciljano oglašavanje.

Prihvatite samo potrebne kolačiće.Pročitajte više o našoj upotrebi kolačića.