NOVOSTI

RADNE CIPELE, ČIZME I PATIKE
- 23.8.2022 8:19
RADNE CIPELE, ČIZME I PATIKE

Kažu čizma glavu čuva... na radnom mestu je malo drugačije jer su radne cipele napravljene da čuvaju noge osobe koja ih nosi. 
Sva zaštitna obuća iz našeg asortimana, bilo da su u pitanju radne patike, cipele ili čizme, ima čeličnu kapu za zaštitu prstiju radnika.

U zavisnosti od posla koji se obavlja i materijala koji se u radu koriste, a posebno od uslova rada, potrebna Vam je specifična zaštita. Hogert je iz tog razloga napravio kolekciju obuće za rad koja pokriva sve poslove i sve uslove koji mogu da se zadese.

Većina obuće ima đon koji je konstruisan kako bi sprečio klizanje, a tako i povrede prouzrokovane klizanjem. Obuća je čvrsta i jaka ali i elastična i laka - koliko to zaštitni materijali dozvoljavaju.
Veliki broj modela je od prave kože ili kombinacije kože i tkanine radi boljeg protoka vazduha.
Postoji čak i model koji je pravljen isključivo za žene. Razlikuje se samo u brojevima i boji - svi zaštitni elementi postoje da zaštite žene pri radu.

Ono što je važno je da Hogert vodi računa o propisima i standardima, koji osiguravaju kvalitet i omogućavaju odabir prave radne obuće za različita radna mesta.

Cene i karakteristike žaštitne obuće iz naše ponude, možete videti OVDE.


SETOVI ALATA U KOFERU
- 15.8.2022 13:8
SETOVI ALATA U KOFERU

Koferi sa alatom su veoma popularna opcija za profesionalce koji ponekada moraju izlaziti van radionice radi hitne popravke na licu mesta. Hogert alati prolaze rigorozne kontrole kvaliteta, kako bi kvalitet uvek bio na očekivanom nivou.
Alat je takođe veoma popularanm kod entuzijasta koji sami u svojim kućnim radionicama koriste ovaj alat i koji takođe očekuju da imaju kvalitetan alat.
U koferima postoje razne kombinacije alata koji se koriste svakodnevno i alata koji služe za posebnu namenu. Račne, nasadni ključevi i bitovi su osnova svakog seta.

Koferi za alat su napravljeni od kvalitetnih materijala i u njima svaki alat ima svoje mesto, što mnogo pomaže prilikom odabira i skraćuje vreme pronalaženja potrebnog alata.
Ponudu i cene setova alata u koferima možete videti ovde: https://himtexcompany.com/hogert/setovi-alata


DVORIŠNA RASVETA
- 5.8.2022 12:19
DVORIŠNA RASVETA

Osvetljenje u bašti bi zajedno sa ostalim elementima u njoj, trebalo da čini jednu homogenu i funkcionalnu celinu. U moderno doba, dizanj bašte je često minimalistički, pa je samo prirodno da i osvetljenje u njoj bude takvo.
Kombinacija minimalizma i toplog mekog svetla daje najbolje rezultate.
Corta modeli iz naše ponude su savršen primer jednostavnosti i upotrebljivosti. Postoji više modela, od stubnih lampi koje se postavljaju na zemlju do zidnih lampi, koje se pričvršćuju za fasadu - https://himtexcompany.com/search?q=corta&switch=title.

Ukoliko ste više ljubitelj klasičnog ili retro izgleda dvorišnih svetiljki, preporučujemo Vam modele Kerta - https://himtexcompany.com/search?q=kerta&switch=title. One podsećaju na minijaturne starinske ulične svetiljke. Postoje stubne verzije od 40 i 80 cm, kao i zidna verzija.

Marina svetiljke za dvorište su predlog koji zaslužuje više pažnje, dostupan u pet varijanti koje omogućavaju zanimljive aranžmane. Marina se može postaviti na travnjake uz staze, montirati na zid zgrade ili okačiti na plafon pomoću lanca. Uređaj se svojim dizajnom savršeno uklapa u atmosferu restoranskih bašta koje uređuje, emitujući prijatno svetlo.
Marina će biti savršena za mesta stilizovana na primorskim tavernama i restoranima u retro stilu, dajući im idilični štih. Varijante marine su takođe odlično rešenje za kućne bašte, čiji vlasnici vole stilske dodatke - https://himtexcompany.com/search?q=marina&switch=title

Baštensko osvetljenje takođe ima veoma praktičnu ulogu – omogućava nam da se bezbedno krećemo napolju po mraku. To se tiče prilaza za automobile, baštenskih aleja i prostora blizu ulaznih vrata. Osvetljenje ispred kuće i u bašti služi i za osvetljavanje elemenata okruženja koje želimo da istaknemo nakon sumraka.

Specijalne zidne lampe su savršene za osvetljavanje same zgrade. Primer takvog osvetljenja je nova svetiljka Missouri koja daje mogućnost rada sa svetlom. Može da svetli široko i usko, sa manjim uglom na vrhu i većim uglom na dnu, i obrnuto. Dostupan je u okrugloj i kvadratnoj verziji. Zbog čvrstog kućišta Missouri je savršeno rešenje za osvetljavanje oblika zgrada kao što su filharmonije, pozorišta, moderne poslovne zgrade i kuće - https://himtexcompany.com/search?q=missouri&switch=titleENERGETSKI RAZRED UREĐAJA - NOVE OZNAKE
- 17.6.2022 13:26
ENERGETSKI RAZRED UREĐAJA - NOVE OZNAKE

Prvo što treba da znate da su one zbunjujuće oznake A+, A++ i A+++, ukinute, jer skoro svi uređaji nose neku od te 3 oznake. To je urađeno jer postoji poprilična razlika u potrošnji električne energije između pojedinih ueđaja, koja dostiže od 30 do čak 80%.

Uređaji postaju sve efikasniji, kada je potrošnja u pitanju, pa je ova promena jedna prirodna potreba. Stare oznake sa plusevima su bile zbunjujuće za kupce i zbog toga su izbačene.
U prevodu, dosadašnja energetska klasa A+++ je sadašnja C klasa. A dato je dosta prostora za energetski efikasnije unapređenje proizvoda u budućnosti.

Još jedna novina na nalepnicama koje označavaju energetsku efikasnost je QR kod. Skeniranje QR koda vašim uređajem/telefonom, Vas dovodi do sajta sa dodatnim informacijama.
U srbiji na žalost još uvek nema, ili je u ranoj fazi uvođenja, laboratorije, koja bi bila u mogućnosti da proveri da li su uređaji zaista u toj klasi, koja se prezentuje na nalepnici.

Ukoliko vidite oznaku C, to je nekadašnja oznaka A+++ koja je označavala najveću energetsku efikasnost uređaja.


Radnički zaštitni Šlem
- 6.6.2022 13:41
Radnički zaštitni Šlem

Pravilnik ne reguliše pitanje diferencijacije boja zaštitnih šlemova koji se izdaju zaposlenima. Ova pravila najčešće podležu propisima unutar kompanije. Situacija zaposlenih na opštim gradilištima je drugačija.

Boje šlemova definišu funkciju koju obavlja osoba na gradilištu:
žuti šlem - fizički radnici;
beli šlem - rukovodilac gradilišta, inspektor za nadzor i inženjeri;
plavi šlem - rad na visini, rukovaoci mašinama, električari, inženjeri energetike;
zeleni šlem - radnik BZR;
crni šlem - arhitekta / inspektor za autorski nadzor;
narandžasti šlem - geometar;
crveni šlem – šegrti i posetioci gradilišta.
Iako su uvedene boje kaciga simbol dobro organizovanog rada, treba imati na umu da na mnogim gradilištima zaposleni nisu pod uticajem svojih funkcija i nose šlem koji je trenutno dostupan.

Vredi znati
Zaštitni šlem štiti radnika od padajućih predmeta koji, udarom u parijetalni deo glave, mogu oštetiti lobanju, mozak ili vratne pršljenove. Svaki šlem treba da zadovolji individualne potrebe zaposlenog, da ga zaštiti od bilo kakvog rizika od mehaničkih povreda. Kaciga mora biti lagana kako ne bi previše opterećivala glavu (optimalna težina je 255 grama). Šlem mora biti podesiv tako da ga radnik može prilagoditi veličini glave. Takođe mora ispunjavati standarde EU PN-EN 397 pod naslovom „Industrijske zaštitne kacige“ u kojima su utvrđene fizičke i tehničke specifikacije, metode ispitivanja i zahtevi za obeležavanje zaštitnih šlemova za industriju.


Zaštitu za glavu treba da nose svi radnici pri obavljanju poslova:
građevinski radovi, posebno izvedeni na i u blizini skela, pri postavljanju i demontaži oplate, tokom montažnih i instalacionih radova;
na mostovima, čeličnim konstrukcijama, jarbolima, tornjevima, čeličnim hidrauličkim konstrukcijama, visokim pećima, čeličanama, valjaonicama, velikim rezervoarima i cevovodima, elektranama, remontnim i montažnim radovima na kotlovima i njihovim instalacijama;
zemljani i kameni radovi, radovi u rovovima, rovovima, šahtovima i tunelima;
u podzemnim radovima, površinskim kopovima, eksploataciji uglja i drugih mineralnih sirovina, eksplozivom;
u visokim pećima, pogonima za preradu rude, kovačnicama i livnicama metala;
u blizini opreme za dizanje, dizalica i transportera, kod industrijskih peći, u brodogradilištima;
manevrisanje na pruzi.
Propisi koji se odnose na individualnu zaštitu zaposlenih nalaze se u Uredbi ministra rada i socijalne politike od 26.09.1997.


HIDRAULIČNA RUČNA PRESA ZA KONEKTORE
- 6.6.2022 11:6
HIDRAULIČNA RUČNA PRESA ZA KONEKTORE

Da bismo ispunili očekivanja profesionalaca u mnogim industrijama, stalno razvijamo našu ponudu. Pružamo vredna rešenja koja kombinuju trajnost i funkcionalnost proizvoda. Naši alati su dizajnirani za zahtevne korisnike i intenzivnu upotrebu, a takvi potrošači su svakako profesionalci koji se svakodnevno bave vodovodom. Ove godine poseban akcenat stavljamo na, između ostalog, razvoj kategorije alata za vodoinstalatere.

Da bismo ispunili očekivanja profesionalaca u mnogim industrijama, stalno razvijamo našu ponudu. Pružamo vredna rešenja koja kombinuju trajnost i funkcionalnost proizvoda. Naši alati su dizajnirani za zahtevne korisnike i intenzivnu upotrebu, a takvi potrošači su svakako profesionalci koji se svakodnevno bave vodovodom. Ove godine poseban akcenat stavljamo na, između ostalog, razvoj kategorije alata za vodoinstalatere.

Ručna presa za presovanje konektora na cevima PEKS-AL-PEKS i PE-RT-AL-PE-RT sa sistemom za brzu zamenu matrice omogućava laku zamenu matrica u zavisnosti od potreba. Teleskopske ručke sa mogućnošću njihovog izduženja od 58 cm do 76 cm povećavaju silu neophodnu za zatezanje konektora. Sila presovanja je 40 kN / 4 tone, a set uključuje 4 matrice tipa TH u veličinama od 16 do 32 mm. Mašina za presovanje je označena indeksom HT1P645.

Ručne prese za ekspanziju HT1P626 i HT1P6267 su potrebne za proizvodnju konusnih prirubnica od 90°. Možemo ih koristiti za cevi od čelika, obojenih metala, aluminijuma i plastike. Garniture su namenjene za montažne, automobilske i građevinske radove. Upakovane su u plastičnu kutiju, što olakšava transport svih elemenata i njihovo skladištenje. Oba seta uključuju presu sa konusnim vrhom od 90 °. Set HT1P626 uključuje dve matrice sa rupama veličine od 3 do 19 mm i 4 zamenljiva vrha sa različitim veličinama konusa od 3 do 19 mm. Međutim, set HT1P627 uključuje dve matrice sa rupama veličine od 5 do 16 mm i 3 zamenljiva vrha sa veličinom konusa od 5 do 16 mm.


PLINSKI BRENER - 1.3kW
- 2.6.2022 9:51
PLINSKI BRENER - 1.3kW

Gasni gorionik je jedna veoma praktična stvar koja ima višestruku primenu. Može se koristiti u gastronomiji za flambiranje i završnu obradu. Odlična alatka za upotrebu u domaćinstvu ili prilikom boravka u prirodi. Može se koristiti za paljenje roštilja, kamina i vatre uopšte. Gorionik se može koristiti i za uklanjanje boje, prilikom modeliranja pa čak i prilikom odleđivanja.

Koristi TWIST standardne propan-butanske kartuše ili kertridže koji se montiraju za čas, što znači da je jednostavan i siguran za upotrebu. Nakon montiranja kertridža, odmah je spreman za upotrebu, jer se aktivira pritiskom na dugme, uz pomoć piezoelektričnog paljenja. Poseduje i dugme kojim se podešava jačina plamena, dok metalni ventil garantuje nepropusnost i rad bez kvarova.


KUTIJA ZA ALAT - HERMETIČKA
- 31.5.2022 10:59
KUTIJA ZA ALAT - HERMETIČKA

Nedavno su se u našoj ponudi pojavile hermetičke kutije za transport proizvoda podložnih oštećenju u izuzetno teškim uslovima. Pogledajte šta Pavel Trela radi kako bi proverio šta sve ova hermetička kutija može da izdrži.
Bilo je čak i dizanja u vazduh!

Hogert Technik kutija je, zahvaljujući svojim svojstvima, savršena za transport proizvoda kao što su fotografska i optička oprema, laserski merni uređaji, električni alati, oružje ili oprema za ribolov. Koristi se u terenskim sportovima, jedrenju, ribolovu, kao i u fotografskoj i građevinskoj industriji.
Kutije su vodootporne i naravno otporne na čestice prašine zahvaljujući EPDM zaptivci.

Struktura kutije je napravljena sa dodatnim ojačanjima kako bi izdržala sve udarce ili slučajna ispuštanja.
Pošto je hermetički zatvorena, poseduje dekompresijski ventil, koji je potrebno odvrnuti kako bi se kutija otvorila.
Šarke poklopca su one sa tri tačke kako bi osigurale da se kutija uvek precizno zatvara. Unutrašnjost kutije je ispunjena sunđerima koji su delimično isečeni kako bi lako poprimili oblik skladištenog predmeta i tako osigurali da predmet ostane neoštećen.

Postoje i ojačane alke koje pružaju mogućnost zaključavanja kofera uz pomoć katanca.
Postoje 4 dimenzije ovog kofera: HT7G010 - 10.5", HT7G011 - 14", HT7G012 - 18.5", HT7G018 - 16.5"DETEKTOR KABLOVA I METALA HÖGERT®
- 27.5.2022 14:17
DETEKTOR KABLOVA I METALA HÖGERT®

Predstavljamo Vam novi Hogertov profesionalni detektor profila, koji se koristi pri građevinskim i renovacionim radovima.
Obavezan je alat za sve električare, vodoinstalatere za skeniranje zidova i pronalaženja električne i vodovodne instalacije.

Ovaj detektor je u stanju da pronađe kablove pod naponom, metalne elemente, kao što su obojeni i feromagnetni metali i čak otkriva i drvo unutar zida. Koristi se da bi rizik od oštećenja pomenutih instalacija smanjili na minimum.
On može da detektuje žicu pod naponom i obojene metale na 5 cm dubine, feromagnete na 6 cm i drvene elemente na 3,8 cm dubine.

Pored ovih funkcija, uređaj ima ugrađen higrometar za merenje vlažnosti drveta i drugog građevinskog materijala. Detektuje vlažnost drveta u opsegu od 5-50% i vlažnost građevinskog materijala u opsegu od 1,5 do 33%.
Takođe ima funkciju automatskog isključivanja koje štedi baterije.


Koristimo kolačiće da bi vam pružili najbolje moguće iskustvo na našoj web stranici i stvorili ciljano oglašavanje.

Prihvatite samo potrebne kolačiće.Pročitajte više o našoj upotrebi kolačića.